Nørskov miljø Standarder SA8000 De 8 Kriterier
De 8 kriterier Udskriv Email

SA8000 er bygget op omkring 8 kriterier/krav, som virksomhederne skal leve op til på forskellige områder. Udover disse kriterier stilles der også nogle formelle krav til virksomhedens ledelse og de interne ledelsessystemer, krav til underleverandørerne og til den interne og eksterne kommunikation, lige som i f.eks. ISO standarderne.

De 8 kriterier handler om:
-Børnearbejde
-Tvangsarbejde
-Sundhed og sikkerhed
-Organisationsfrihed
-Diskrimination
-Disciplinære metoder
-Arbejdstid
-Aflønning

Under hvert af disse kriterier er beskrevet, hvad virksomheden skal leve op til, under hensyn til de lokale forhold, der hvor produktionen foregår. Der er tale om minimumskrav, og man forpligter sig til løbende at arbejde på yderligere forbedringer.

Virksomhederne skal afskaffe børnearbejde og sikre, at deres ungarbejdere (15-17 år) ikke udfører farligt, skadeligt eller mentalt usundt arbejde. Arbejdslønnen skal være tilstrækkelig til at leve af (basic needs), og skal under alle omstændigheder mindst udgøre den lokalt fastsatte minimumsløn.
Arbejdsmiljøet skal være sundt og sikkert, og virksomhederne skal løbende stræbe efter forbedringer på dette område. Arbejdstiden for en normal arbejdsuge må ikke overskride 48 timer, og overarbejde skal kompenseres på en rimelig måde.

Læs hele standarden her

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev, og modtag opdaterede nyheder..[+]
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size