Nørskov miljø Standarder ISO 26000
ISO 26000 Udskriv Email

Standarden ISO 26000 er en international CSR standard, som blev udarbejdet for et par år siden.Der er ikke tale om en standard, din virksomhed kan blive certificeret efter, men udelukkende et sæt vejledende retningslinjer inden for området virksomheders sociale ansvar. Standarden giver vejledninger i, hvordan virksomhederne kan arbejde med at udvikle deres sociale ansvar (CSR), øge troværdigheden af rapporteringen om CSR og i det hele taget medvirke til øget fokus på området.

Standarden bygger på internationalt anerkendte FN og ILO deklarationer og konventioner, på samme måde som SA 8000. Men den indeholder ikke en række krav til virksomhederne, der kan danne baggrund for en certificering på samme måde som SA 8000 og de øvrige ISO standarder.

Der findes en tilsvarende dansk standard, DS 49001, som virksomhederne kan blive certificeret efter. Men det er kun i Danmark, man kan blive certificeret efter denne standard, og derfor er markedsføringsværdien meget bregrænset i international sammenhæng.

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev, og modtag opdaterede nyheder..



[+]
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size