Råmaterialer Udskriv Email

risOfte udvindes råmaterialer i udviklingslande, hvor arbejdsforhold og miljøproblemer ikke kontrolleres, og der kan være store problemer set med danske forbrugeres øjne.
Hvis du vil være sikker på, at dine produkter fremstilles miljømæssigt og socialt ansvarligt, er det vigtigt at have styr på de råvarer, der indgår i det færdige produkt.

I nogle tilfælde kan dine underleverandører dokumentere, hvor deres råvarer kommer fra og hvordan de er udvundet/produceret. Andre gange er det næsten umuligt at få et klart svar på, hvor råvarerne præcist stammer fra, som det f.eks. er tilfældet med en del granit fra Indien og Kina.
For det meste ved leverandøren dog godt, hvem der har produceret de enkelte leverancer, selvom der måske ikke findes skriftlig dokumentation. Her er opgaven at hjælpe leverandøren med at opbygge en systematisk dokumentation for sporbarheden af hver enkelt af de råvarer, der indgår i dine produkter.

En del af arbejdet med leverandørstyring handler om at påvirke dine leverandører til kun at købe råvarer hos producenter, der producerer socialt og miljømæssigt ansvarligt. Her kan du gøre opgaven lettere, hvis du opstiller klare krav til, hvad du forventer af dine råvarer og de forhold, de er produceret under. Kravene kan f.eks. handle om ikke at bruge pesticider eller penicillin til avl af planter/dyr/fisk, relevant sikkerhedsudstyr til minedrift eller en tilstrækkelig løn til de ansatte.

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev, og modtag opdaterede nyheder..[+]
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size