Ethical trade solutions

Etisk handel og social ansvarlighed er blevet en vigtig del af mange virksomheders image. Forbrugerne forventer i stigende grad, at virksomhederne påtager sig et ansvar for, at deres produkter fremstilles med respekt for mennesker og miljø. Ansvaret bliver sat på spidsen når der sker større uheld som f.x. på den sammenstyrtede tekstilfabrik i Bangladesh, hvor en række danske tøjkæder fik produceret en del af deres varer. Spørgsmålet er, hvordan virksomhederne kan håndtere deres sociale ansvar, og hvordan man opnår en rimelig grad af sikkerhed for, at forholdene er i orden der, hvor varerne fremstilles?

Ethical Trade Solutions kan rådgive dig om, hvordan du kan arbejde med etisk handel og social ansvarlighed på mange forskellige niveauer, og hvad der passer til netop din virksomhed.

Vi har værktøjerne og den nødvendige praktiske erfaring, både i Danmark, Europa og en lang række ande bl.a. i Asien, Afrika og Caribien. Vi kan tilbyde hjælp til screening af nye leverandører, gennemtestede systemer til leverandørstyring, coaching frem til en SA 8000 certificering eller udformning af en Code of Conduct mm.

Læs mere…
 
Ethicaltradesolutions i samarbejde med SAI International

Nørskov Miljø har udbudt SA8000 lead auditor kursus i København i samarbejde med SAI International, der er ansvarlig for SA8000standarden.

Målgruppen for kurset var personer eller virksomheder, der gerne vil arbejde med social ansvarlighed og standarden SA8000. Der var deltagere fra 11 lande, primært i Europa. Deltagerne kom fra vidt forskellige virksomheder indenfor brancher som rådgivende ingeniører, revision, telekommunikation, seafood, universiteter samt konsulentfirmaer og certificeringsbureauer, som skulle have uddannet SA8000 auditorer.

Indtil videre er der ikke planlagt flere kuser i København, men informationer om kommende kurser kan fås hos ethicaltradesolutions.dk, Nørskov Miljø eller SAI International.

 

 
SA8000 kurser i Danmark

sa8000gruppeI Danmark er der blevet afholdt to auditorkurser om SA8000 standarden, som administreres af SAI international.

Det første foregik i 2008 i Århus, hvor de 24 deltagere kan ses på billedet. Nørskov Miljø deltog med to auditorer - Camilla og Knud. De øvrige deltagere kom fra 11 forskellige nationer.

Et par år efter var Ethicaltradesolutions/Nørskov Miljø vært for endnu et lead auditor kursus, der blev afholdt i Samarbejde med SAI International. Kurset foregik på Hotel Østerport I København, og havde 26 deltagere fra en lang række lande.

 

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev, og modtag opdaterede nyheder..[+]
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size