Nørskov miljø Etisk handel Når det går galt
Når det går galt Udskriv Email
Der er stærkt fokus på, om virksomhederne holder, hvad de lover, og opfører sig etisk ansvarligt.
Forbrugerne føler sig svigtet, når det pludselig viser sig, at et produkt bliver produceret af børn eller fremstilles under farlige forhold, hvor arbejderne ikke har tilstrækkelig beskyttelse mod f.eks. giftige dampe, tunge granitblokke eller farlige maskiner.Et nyere eksempel herpå er den sammenstyrtede Rana Plaza tekstilfabrik i Bangladesh, hvor omkring 1100 mennesker omkom på grund af dårlig vedligeholdelse og manglende sikkerhed.

I de fleste tilfælde er det underleverandørerne, der ikke har orden i tingene - selvom de måske har skrevet under på jeres Code of Conduct eller andre dokumenter. Selvom det er hos underleverandørerne problemet ligger, er det ikke tilstrækkelig undskyldning til at slippe for alvorlig kritik. Det er nødvendigt at din virksomhed selv kontrollerer jeres underleverandører, hvis I vil gardere jer mod kritik.

Hvis det alligevel skulle ske, at pressen kan dokumentere alvorlige problemer hos en af jeres leverandører, er der ikke andet at gøre end at indrømme sine fejl omgående - og gøre rede for, hvordan man vil undgå lignende situationer i fremtiden.

Læg kortene på bordet, sig undskyld og lad være med at skjule eller bortforklare problemerne. Hvis det bliver opdaget, at virksomheden ikke er ærlig fra starten, vil det ramme dobbelt så hårdt senere. Læg en realistisk plan for, hvordan I vil forbedre forholdene, og forsøg at kommunikere den til medierne - både i situationen, men også ved at følge op, når I gennemfører planen.

Ethical Trade Solutions kan hjælpe med at lægge en krise- og kommunikationsplan, der også indeholder realistiske forslag til løsninger på problemet, hvis uheldet er ude. Men det bedste er naturligvis at foregribe kritik ved at opstille krav om etisk og social ansvarlighed hos jeres leverandører, og sørge for at kravene bliver fulgt op med systematisk kontrol og rapportering.

 

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev, og modtag opdaterede nyheder..[+]
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size