Etisk handel

Der er mange forskellige opfattelser af, hvad etisk handel er, og udtrykket bruges ofte sammen med andre begreber som social ansvarlighed, Fair Trade, CSR osv. Vi mener etisk handel betyder, at de som deltager i produktionen af en bestemt vare har haft ordentlige og sikre arbejdsforhold, har fået en fair pris for deres arbejde/råvarer - og at varen er fremstillet uden skadelige miljøpåvirkninger.
Det er virksomhedernes opgave at arbejde for, at deres varer er etisk handlet - det er det vi opfatter som virksomhedernes sociale ansvar. Og det er også virksomhedernes opgave at dokumentere, hvordan deres produkter er fremstillet. Det kan jo ikke umiddelbart ses på en vare, om den er produceret etisk forsvarligt.
En del af virksomhedernes sociale ansvar er at sørge for, at der ikke anvendes børnearbejde, at anerkende medarbejdernes ret til at organisere sig, at sørge for medarbejderne får en rimelig løn og bekæmpe diskrimination blandt medarbejderne. Arbejdsmiljøet skal være sikker og forurening af de miljøet skal undgås, så vidt det er muligt.
Den moderne forbruger efterspørger i stigende grad varer, der lever op til disse krav. Fremtidens vindere på markedet er de virksomheder, der kan håndtere det sociale ansvar i hele leverandørkæden - og som kan kommunikere den succesfulde historie om deres produkter med både hjertet og hjernen.

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev, og modtag opdaterede nyheder..[+]
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size