Nørskov miljø
Ethical trade solutions Udskriv Email

Etisk handel og social ansvarlighed er blevet en vigtig del af mange virksomheders image. Forbrugerne forventer i stigende grad, at virksomhederne påtager sig et ansvar for, at deres produkter fremstilles med respekt for mennesker og miljø. Ansvaret bliver sat på spidsen når der sker større uheld som f.x. på den sammenstyrtede tekstilfabrik i Bangladesh, hvor en række danske tøjkæder fik produceret en del af deres varer. Spørgsmålet er, hvordan virksomhederne kan håndtere deres sociale ansvar, og hvordan man opnår en rimelig grad af sikkerhed for, at forholdene er i orden der, hvor varerne fremstilles?

Ethical Trade Solutions kan rådgive dig om, hvordan du kan arbejde med etisk handel og social ansvarlighed på mange forskellige niveauer, og hvad der passer til netop din virksomhed.

Vi har værktøjerne og den nødvendige praktiske erfaring, både i Danmark, Europa og en lang række ande bl.a. i Asien, Afrika og Caribien. Vi kan tilbyde hjælp til screening af nye leverandører, gennemtestede systemer til leverandørstyring, coaching frem til en SA 8000 certificering eller udformning af en Code of Conduct mm.

Ethical Trade Solutions drives af Nørskov Miljø, der har arbejdet med miljørådgivning og kvalitet siden 1992.

Ethical Trade Solutions rådgiver om, hvordan din virksomhed kan arbejde med etisk handel og social ansvarlighed i forhold til SA 8000, Global Compact og de forskellige mærkningsordninger. Vi har erfaring med opbygning og implementering af ledelsessystemer i forhold til de vigtigste ISO standarder og SA 8000, som er den eneste internationalt anerkendte standard for social ansvarlighed. Vi har hjulpet danske virksomheder med leverandørscreening, miljøkortlægning og gennemførelse af miljøforbedringer i udenlandske produktionsanlæg, og har arbejdet i en række lande i Asien, Afrika og Caribien.

Vi kan hjælpe med at opbygge eller videreudvikle din leverandørstyring og rådgive om, hvilke redskaber der passer til din virksomhed. Leverandørstyring kan gennemføres på mange niveauer gennem erklæringer/spørgeskemaer, interne kontroller eller ved en tredjeparts kontrol i forbindelse med leverandøraudits. Eller man kan vælge at arbejde for, at også leverandørerne bliver certificeret i forhold til social ansvarlighed (SA 8000) og/eller miljø (ISO 14001).

Ethical Trade Solutions kan også hjælpe dig med at fortælle Den Gode Historie om dine produkter, når virksomheden har fået styr på etikken og underleverandørerne. Fremtidens vindere på markedet er de virksomheder, som kan dokumentere, at deres produkter er produceret miljømæssigt og socialt ansvarligt. Historien bag dine produkter er nøglen til succes hos fremtidens forbrugere, som vælger de brands, der er med til at passe på miljø og mennesker igennem hele leverandørkæden.

 

 

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev, og modtag opdaterede nyheder..[+]
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size